fbpx
Україна

Криклій зустрівся з головую Світового Банку в Україні

Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів робочу зустріч з керівником Світового Банку в Україні Аруп Банерджі. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Сторони обговорили актуальні питання щодо логістичної стратегії, а також стан імплементації проектів дорожнього, залізничного, морського та авіаційного секторів України.

Криклій повідомив про досягнення України у реалізації перших концесійних проектів у морській галузі – передачу в концесію портів «Ольвія» та Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Також Мінінфраструктури готує наступні концесійні проекти у портах Бердянська, Одеси, Ізмаїла і Чорноморська. Також розроблено та прийнято попереднє ТЕО проекту в Білгород-Дністровському морському порту, продовжується пошук фінансування проектів концесій у портах Маріуполя і Рені. Крім цього, Міністерство шукає техдопомогу для подальшого фінансування модернізації судноплавних шлюзів на Дніпрі для збільшення їх пропускної здатності.

Читайте також:  Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту

«Пріоритетними проектами для Уряду України також є будівництво нової Кільцевої навколо Києва та нового мосту через Південний Буг у Миколаєві, укладення верхнього асфальтного шару на автодорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка та ремонт ще 4-х перспективних ділянок автошляхів», – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що Україна отримає гроші від ЄБРР на капремонт траси Київ-Одеса і будівництво Північного обходу Львова.

Читайте також: