fbpx
Економіка

Зарплата медперсоналу в Україні зросте на 2-2,5 тис. грн

Державний бюджет України на 2021 рік

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2021 році на медицину в Державному бюджеті загалом виділено рекордні 163 млрд грн, що на 41% більше, ніж у 2020 році.

«Можна провести аналогію з 2014 роком, коли всі згадали, що треба мати сильну армію. Сьогодні коронавірус демонструє нам, що треба мати свою сильну медицину та лікарів. Сьогодні прийшов час визнати, що лікарі й медична система – це критична необхідність», – підкреслив він.

Шмигаль додав що, у наступному році залишається доплата в розмірі 300% лікарям, які борються з COVID-19. Також заробітна плата всьому медичному персоналу зросте в середньому на 2-2,5 тисячі грн.

«Ми маємо план поетапного зростання витрат на медицину до 2023 року, щоб, як прописано в законі, витрати на медицину склали 5% від ВВП. Це дасть змогу досягти рівня європейської оплати праці для лікарів. Цей план буде дотримуватися, і ми будемо робити все, щоб реалізувати його якнайшвидше», – сказав прем’єр.

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що для вакцинації проти коронавірусної інфекції COVID-19 необхідно 15,1 мільярда гривень.

Читайте також: