fbpx
Україна

В Офісі омбудсмена заявили про проблеми з виконанням закону про соцзахист від аварії на ЧАЕС

Людмила Денісова

Держава зобов’язана забезпечити реалізацію конституційного права всіх громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на охорону їх життя і здоров’я, а також виконувати гарантії щодо соціального захисту потерпілого населення. Про це повідомляє Офіс омбудсмена.

В той же час підкреслюється, що сьогодні закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», виконується державою не в повному обсязі.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

«Про це свідчить кількість скарг та звернень, що надходять до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інших громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також громадських організацій, які займаються захистом прав цих категорій громадян. Доцільно зазначити, що з такими організаціями Уповноважений тісно співпрацює, що дає змогу оперативно реагувати на проблемні питання захисту прав постраждалих громадян», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС поклав квіти до пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» у Києві.

Читайте також: