Іран відкликав пропозицію про виплату компенсацій сім’ям загиблих в катастрофі МАУ

Іран відкликав пропозицію про виплату компенсацій сім’ям загиблих у катастрофі літака «Міжнародних авіаліній України». Про це повідомив в ефірі «Громадського радіо» заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.

«Передбачалося, що 200 млн євро виділять саме з фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві, але ми будемо вітати плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій», – зазначив він.

Єнін підкреслив, що переговори про розмір компенсацій поки не починалися.

Related Post

За його словами, рівень компенсації значною мірою буде залежати від обставин катастрофи та від рівня співпраці іранської сторони з Україною для забезпечення об’єктивного розслідування катастрофи.

Раніше стало відомо, що Іран все ще не передав матеріали справи по збитому літаку МАУ рейсу PS752.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року внаслідок авіакатастрофи загинуло 176 пасажирів та членів екіпажу, серед яких 11 українців. Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження за фактами умисного вбивства, знищення чужого майна та порушення правил безпеки руху повітряного транспорту (п.1 ч.2 ст.115, ч.2 ст.194, ч.3 ст. 276 КК України).

Leave a Comment