fbpx
Інновації Економіка

Мінфін України планує впровадити е-аудит для платників податків

е-аудит

Міністерством фінансів України розроблено Концепцію впровадження електронного аудиту (е-аудиту) для платників податків. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Інструмент електронного аудиту платників податків запроваджено в різних країнах світу і з кожним роком він доводить свою ефективність. Такий механізм базується на інформації, отриманій від платників податків у вигляді стандартного аудиторського файлу (SAF-T), розробленого ОЕСР. Цей файл є легким у використанні та призначений для здійснення заходів податкового контролю із застосовуванням спеціалізованого програмного забезпечення», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Автоматизована обробка отриманого аудиторського файлу надасть можливості для швидкого виявлення найбільш ризикових як суб’єктів (платників податків), так і об’єктів (транзакцій) для податкових перевірок.

Результати такої обробки можуть бути використані для оперативного виправлення виявлених розбіжностей платниками податків або під час відбору платників податків для проведення податкової перевірки.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Читайте також: