fbpx
Економіка

Податкова політика в Україні працює відразу по двох напрямах, – МВФ

У Міжнародному валютному фонді заявили, що в Україні була проведена дуже значна робота щодо поступового вдосконалення і оновлення податкової системи.

Однак, в той же час, ставляться під сумнів основні принципи існуючої системи, так як розглядається внесення в неї фундаментальних змін.

 У МВФ також підкреслюють, що незважаючи на те, що був поліпшений збір податку на прибуток з урахуванням міжнародних аспектів, звучать наполегливі заклики скасувати податок на прибуток підприємств, який хочуть замінити податком на виведений капітал. В організації виступають проти такої зміни.

 «Однак прагнення ввести податок на виведений капітал не вщухло, навіть якщо мова буде йти про часткове впровадження в якості компромісного рішення. Однак з технічної точки зору це навряд чи стійко. Введення його або для дрібних платників податків (які визначаються оборотом), або в декількох регіонах з невеликою податковою базою пов’язане з низкою ризиків. У компаній з’являться стимули розділитися, щоб скористатися перевагами системи, перерозподілити прибуток за рахунок трансфертного ціноутворення та перенаправити інвестиції, а не збільшувати їх», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: