fbpx
Політика

В ООН підтримали проект посиленої резолюції України з прав людини в Криму

Комітет Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй підтримав проект посиленої резолюції України з прав людини в окупованому Криму. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Вдячний державам-членам, які підтримали в комітеті ГА ООН проект посиленої резолюції з прав людини в Криму. Коли Асамблея схвалить її в грудні, це в подальшому консолідує тиск на РФ, щоб держава-окупант дотримувалася міжнародних зобов’язань, зокрема міжнародного гуманітарного права», – написав він у Twitter.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Кулеба підкреслив, що вітає доповіді генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму, які викривають факти переслідування громадян України на півострові за національною ознакою.

«Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні і СММ ОБСЄ повинні посилити моніторинг в Криму для захисту тих, кого переслідує держава-окупант», – додав міністр.

Читайте також: