fbpx
Економіка

В Україні створили Національну соціальну сервісну службу

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення Національної соціальної сервісної служби, головою якої назначив Владислава Машкіна.

«Створення та старт роботи Нацсоцслужби дозволить вже у найближчій перспективі зробити систему соціального захисту більш адресною та ефективною, забезпечити захист прав дітей та розвивати якісні сервіси для громадян, що потребують державної підтримки», – зазначила міністр соціальної політики  Марина Лазебна.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За її словами, сфера соціального захисту управлятиметься по-новому і нова інституція сприятиме розвитку соціальних послуг, якісних сервісів, наближених до громадян.

«Заплановано розширення можливостей для одержання соціальних послуг, поліпшення їх якості, створення та розвиток якісних соціальних сервісів для населення в громадах, за місцем проживання та вчасна організація спеціалізованих соціальних послуг. Соціальні послуги мають стати максимально доступними для найменш захищених громадян – людей похилого віку, осіб з інвалідністю, людей та сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах», – додала вона.

Читайте також: