fbpx
Новини світу Популярне Суспільство

ТОП-5 нерозгаданих таємниць світу

Сучасний світ має безліч таємниць, загадок і секретів, які все ще ніхто не зміг розгадати. І як би не розвивалися технології і не крокував прогрес, навряд чи навіть в найближчі десятиліття більшість з них матимуть відповіді.

Рукопис Войнича (Манускрипт Войнича)

Невідомо, коли і ким був написаний «Найтаємничіший рукопис в світі», але радіовуглецевий аналіз показує, що мова йде про проміжок між 1404 та 1 438 роками.

Книга, що складається з 240 сторінок, була написана на незрозумілій мові, яку люди безрезультатно намагаються розшифрувати вже протягом століть. Текст написаний гусячим пером чорнилом на основі залізистих сполук галової кислоти, ними ж виконані ілюстрації.

Загальне враження дозволяє припустити, що манускрипт призначався для того, щоб служити фармакопеєю або окремими темами книги середньовічної або більш ранньої медицини. Однак деталі ілюстрацій збивають з пантелику  та живлять безліч теорій про походження книги, зміст її тексту і цілі, для якої вона була написана

Невдачі в розшифровці перетворили манускрипт в відомий предмет криптології, а сам він отримав прізвисько «Святого Грааля» криптографії.

Ронго-ронго (кохау ронгоронго)

Це дерев’яні дощечки з письменами жителів острова Пасхи, де знаходяться відомі на весь світ кам’яні монолітні статуї Моаї.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

Вони можуть містити підказки щодо того, ким і навіщо були розкидані величезні кам’яні голови по всьому острову.

Багато хто вважає, що дощечки являють собою загублену систему письма, і можуть бути однією з трьох або чотирьох незалежно винайдених систем письма в людській історії.

Загадка вівчарського монумента (Пам’ятник в Шагборо, шифр Шагборо)

У Шагборо в графстві Стаффордшир (Англія) знаходиться старовинний пам’ятник середини XVIII століття, на якому зображена копія 2-го варіанту картини Пуссена «Аркадські пастухи» в дзеркальному відображенні і з класичним написом «ET IN ARCADIA EGO» (дослівний переклад «І в Аркадії я»).

А ось нижче розташувалася напис OUOSVAVV, обрамлентй буквами D і M. Цей код не вдається розшифрувати вже більше 250 років.

Майкл Бейджент, Річард Лі та Генрі Лінкольн, автори книги «Свята Кров і Святий Грааль», приходять до висновку, що Et in Arcadia ego насправді є анаграмою і, після деяких перестановок, вони отримують (відкидаючи одне i) Tego arcana dei – «Зберігаю секрети бога».

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

У свою чергу напис DOUOSVAVVM може бути підказкою, залишеною лицарями-тамплієрами, щодо місцезнаходження Святого Грааля.

Криптос

Скульптура Джеймса Сенборн з зашифрованим текстом була відкрита 3 листопада 1990 року, і знаходиться перед центральним офісом Центрального розвідувального управління в Ленглі, штат Віргінія.

Вона містить в собі чотири шифровки, і лише три з них вдалося розшифрувати. На даний момент не розшифрованими залишаються 97 символів останньої частини (відомої як К4). Частина, що залишилася, є однією з найвідоміших в світі нерозгаданих проблем.

В  2010 році Сенборн сказав, що символи 64-69 NYPVTT в четвертій частині означають слово BERLIN, а у листопаді 2014 року він дав другу підказку: символи секції К4 з 70 по 74 (MZFPK) означають CLOCK.

Криптограми Бейла (Шифр Бейла)

Це три зашифрованих повідомлення, що імовірно несуть в собі інформацію про місцезнаходження скарбу з золота, срібла та дорогоцінних каменів, закопаного нібито на території Вірджинії неподалік від Лінчберга партією золотошукачів під проводом Томаса Джефферсона Бейла.

Ціна скарбу в перерахунку на сучасні гроші має становити близько 30 мільйонів доларів.

Читайте також: