fbpx
Події Популярне

Власники «євроблях» мітингують біля Верховної Ради

У Києві біля Верховної Ради України стартувала акція протесту власників автомобілів з іноземною реєстрацією («євроблях»).

Вони мають намір вимагати від народних депутатів прийняття законопроекту №3704, який передбачає доступне розмитнення транспортних засобів.

Підставою для мітингу стала «відсутність поступок зі сторони влади в питанні прийняття закону про доступне розмитнення, невиконання обіцянки зі сторони президента піти на зустріч простим людям та надати можливість їм розмитнити їхні автомобілі за доступними цінами».

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

«Станом на 2 листопада 2020 року питання прийняття закону про доступне розмитнення та знаходження на митній території України автомобілів європейської реєстрації не вирішено. Разом з цим, минулого тижня, а саме 28 жовтня 2020 року, уряд розширив повноваження поліції в частині вжиття заходів для виявлення випадків неправомірного керування транспортними засобами, щодо яких порушено окремі обмеження, встановлені Митним кодексом, що автоматично тягне за собою впровадження на дорогах митно-поліцейського терору водіїв, що їздять на автомобілях європейської реєстрації», – заначили мітингувальники.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

Законопроекту №3704  передбачає скасування коефіцієнта віку авто і акцизу, введення спеціальних умов розмитнення для пільгових категорій населення та багато інших моментів, які дозволять людям за доступними цінами легалізувати ввезені з-за кордону автомобілі.

Читайте також: