fbpx
Здоров'я

Коронавірус в Україні. Посилення карантинних заходів в Україні з 18 березня 2020-го року

Карантин в Україні

У зв’язку з пандемію коронавірусу та разповсюдженням COVID-19 в Україні від 17 березня заборонено оргазіовувати та проводити масові заходи, у яких беруть участь понад 10 осіб за винятком заходів та подій, які необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Починаючи з вівторка 17 березня 2020 року по всій території України тимчасово припиняють роботу всі ТРЦ, фітнес-центри, ресторани, кафе. Залишаються працювати лише точки продажу продуктів харчування, пального, засобів гігієни та медикаментів. Банки та страхові компанії продовжують роботу. В медичних установах тимчасово припинять планову госпіталізацію та планові операції, за винятком невідкладних та термінових операцій. Приміщення лікарень починають готувати та перепрофілювати для прийому та лікування тяжких пацієнтів інфікованих коронавірусом. У зв’язку з посиленням карантинних заходів припиняється робота метро а також скасовується сполучення між областями. Так, від 18 березня в Україні буде тимчасово обмежено роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями з метою протидії новій коронавірусній інфекції COVID-19. Забороняється:

  • по всій території України регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;
  • перевезення більше ніж 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
  • перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі:
  • перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Національний медичний портал Врач.com.ua опублікував офіційні рекомендації ВОЗ щодо лікування пацієнтів, хворих на коронавірус на дому. За станом на 17 березня 2020 року діагноз COVID-19 було лабораторно підтверджено у двох жінок в Чернівецькій області. Хворі ізольовані, стан здоров’я пацієнток стабільний. Загалом від початку спалаху захворювання в Україні за станом на 16 березня 2020-го року отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька область – 4 випадки захворювання на COVID-19 Житомирська область — 1 випадок захворювання з летальним наслідком. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України за станом на 17 березня дослідила більше 500 зразків. З початку 2020-го року Центром громадського здоров’я України отримано 94 підозри про коронавірусну інфекцію COVID-19.

Читайте також: