fbpx
Здоров'я

Коронавірус в Україні. Посилення карантинних заходів в Україні з 18 березня 2020-го року

Карантин в Україні

У зв’язку з пандемію коронавірусу та разповсюдженням COVID-19 в Україні від 17 березня заборонено оргазіовувати та проводити масові заходи, у яких беруть участь понад 10 осіб за винятком заходів та подій, які необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Починаючи з вівторка 17 березня 2020 року по всій території України тимчасово припиняють роботу всі ТРЦ, фітнес-центри, ресторани, кафе. Залишаються працювати лише точки продажу продуктів харчування, пального, засобів гігієни та медикаментів. Банки та страхові компанії продовжують роботу. В медичних установах тимчасово припинять планову госпіталізацію та планові операції, за винятком невідкладних та термінових операцій. Приміщення лікарень починають готувати та перепрофілювати для прийому та лікування тяжких пацієнтів інфікованих коронавірусом. У зв’язку з посиленням карантинних заходів припиняється робота метро а також скасовується сполучення між областями. Так, від 18 березня в Україні буде тимчасово обмежено роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями з метою протидії новій коронавірусній інфекції COVID-19. Забороняється:

  • по всій території України регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;
  • перевезення більше ніж 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
  • перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі:
  • перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).
Читайте також:  У державних лікарнях медичні послуги стануть платними: список

Національний медичний портал Врач.com.ua опублікував офіційні рекомендації ВОЗ щодо лікування пацієнтів, хворих на коронавірус на дому. За станом на 17 березня 2020 року діагноз COVID-19 було лабораторно підтверджено у двох жінок в Чернівецькій області. Хворі ізольовані, стан здоров’я пацієнток стабільний. Загалом від початку спалаху захворювання в Україні за станом на 16 березня 2020-го року отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька область – 4 випадки захворювання на COVID-19 Житомирська область — 1 випадок захворювання з летальним наслідком. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України за станом на 17 березня дослідила більше 500 зразків. З початку 2020-го року Центром громадського здоров’я України отримано 94 підозри про коронавірусну інфекцію COVID-19.

Читайте також: