fbpx
Політика

Справа про “хабар Богдану”: Кличко дав покази в НАБУ

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ходив до Національного антикорупційного бюро України, де дав свідчення у кримінальному провадженні, відкритому щодо ймовірної пропозиції хабаря в розмірі $20 млн керівнику Офісу президента України Андрієві Богдану.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

“Сьогодні свідчив у НАБУ в кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної заяви керівника Офісу Президента Андрія Богдана про нібито пропозицію йому якимись особами хабаря в 20 мільйонів доларів. Нібито від мого імені!

Подібні висловлювання керівника Офісу Президента підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень.”, – заявив мер.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Також він додав: “Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не звернувся одразу до правоохоронних органів, а пішов з «яскравими» заявами на прес-конференцію?

“Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду.
Інакше заява Андрія Богдана є брехливою і наклепницькою. Абсолютно невідповідною рівню посади, яку він сьогодні обіймає.”, – підкреслив він.

Читайте також:  Угорський уряд не прийняв делегацію сенаторів США, яка приїхала у Будапешт з ним на зустріч

“Переконаний, НАБУ розслідує оприлюднену інформацію і суспільство дізнається правду.”, – резюмував Віталій Кличко.

Друзі! Сьогодні свідчив у НАБУ в кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної…

Gepostet von Віталій Кличко am Mittwoch, 14. August 2019

Читайте також: