fbpx
Економіка

“Нафтогаз” попередив про ризик зриву опалювального сезону в Одесі

НАК “Нафтогаз України” попереджує, що якщо АТ «Одеська ТЕЦ» та КП «Теплопостачання міста Одеси» не розрахується за газ, то це ставить під загрозу теплопостачання міста в наступному опалювальному сезоні.

Про це повідомляє прес-служба НАКу.

“Загальна заборгованість АТ «Одеська ТЕЦ» та КП «Теплопостачання міста Одеси» сягнула майже 1,7 млрд грн. Зокрема, заборгованість Одеської ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає 840,9 млн грн, наданий в компанію графік погашення заборгованості ТЕЦ виконує лише на 74%. Для того, щоб мати можливість надалі купувати газ у Нафтогазу, Одеська ТЕЦ має сплатити не менше, ніж 161,0 млн грн.

У свою чергу, КП «Теплопостачання міста Одеси» заборгувало Нафтогазу 836,0 млн грн. Для досягнення мінімального рівня розрахунків, передбаченого Положенням про ПСО, підприємству необхідно сплатити не менше, ніж 222,4 млн грн.”, – йдеться у повідомленні.

Нафтогаз закликає місцеву владу вжити невідкладних та дієвих заходів для виконання теплопостачальними підприємствами міста вимог Положення про ПСО та умов укладених з компанією договорів.

 

 

Читайте також: