fbpx
Економіка

У “Нафтогазі” прокоментували інформацію про пропозицію “Газпрому” щодо транзиту газу

Виконавчий директор НАК “Нафтогазу України” Юрій Вітренко прокоментував інформацію закордонних ЗМІ стосовно того, що Газпром хоче контракт на транзит не на 10 років, як запропонувала Єврокомісія, а тільки півроку-рік, поки не добудують “Північний Потік 2”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“По-перше, було б бажано, шоб Газпром відповів офіційно на пропозицію Єврокомісії. Якшо Газпром не приймає цю пропозицію, нехай запропонує свій варіант. Причому бажано з усіма деталями.

Наприклад, чи готовий Газпром на практиці розблокувати можливість іншим компаніям здійснювати транзит газу з території Російської Федерації. Ми його уважно розглянемо.”, – підкреслив Вітренко.

Також він додав, що українська сторона неодноразово наголошувала, що зацікавлена у продовженні транзиту, і тому ми займаємо конструктивну позицію.

“По-друге, це ще раз доводить, що поки що чи неєдиними важелем впливу на збереження хоч якогось транзиту через Україну є зупинка будівництва “Північного Потоку 2″. Сподіваюсь, на це звернуть увагу у Євпропі, зокрема в Німеччині. Ну і ще раз принагідно дякуємо Данії.”, – резюмував виконавчий директор НАК “Нафтогазу України” .

Джерела Reuters кажуть, що Газпром хоче контракт на транзит не на 10 років, як запропонувала Єврокомісія, а тільки…

Gepostet von Yuriy Vitrenko am Freitag, 26. Juli 2019

Читайте також: