fbpx
Економіка

Бюджет- 2020 має бути збалансованим і соціальним, – Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсм заявив, що проект державного бюджету на 2020 рік має бути не тільки збалансованим, а й містити захищені точки, які стосуються фінансових можливостей громад, збереження соціальних програм та втілення інфраструктурних проектів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Він нагадав, що його Уряд протягом трьох років подавав проект державного бюджету на розгляд Верховної Ради вчасно. І обговорення відбувалося у строках, визначених українським законодавством.
Цього року так само потрібно дотриматися вимог закону і ухвалити збалансований бюджет, який захищатиме принципи фінансової децентралізації, підтримки регіонів, підтримки війська і великих інфраструктурних та культурних проектів, розтягнутих у часі. Як зазначив Володимир Гройсман, серед таких проектів – відновлення доріг між районними центрами.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Наступного року ми пропонуємо 75 млрд грн на дорожнє будівництво, з яких 10 млрд грн – гроші на невеликі дороги. Ми вже маємо контроль якості, є рішення не платити за дороги, які зроблені неякісно. І, що головне, є правоохоронна система, яка має ловити тих, хто вирішив вкрасти на будівництві дороги», – зазначив Володимир Гройсман.

Читайте також: