Перший заступник Голови Верховної Ради, кандидат від партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час прямого включення зі Страсбургу заявила, що звільнення політичних бранців Кремля для команди Петра Порошенка є принциповою темою, яка вимагає щоденної роботи з нашими європейськими партнерами.

Про це повідомляє прес-служба партії

«Для нас тема звільнення є принциповою. Президент Порошенко займався цим особисто кілька років. Команда президента Порошенка знаходиться сьогодні тут, щоб Україна залишалася в активному порядку денному Європейського парламенту. Для того, щоб тут звучали прізвища Сенцова, Сущенка, Кольченкка, Карпюка, Гриба, наших хлопців з окупованих територій, наших моряків. Для цього потрібно працювати: і з нашими друзями, і звичайно, з новими депутатами», – зауважила Ірина Геращенко.

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

На її переконання, особливо цинічними є спроби російських лобістів повернути довіру нового Європарламенту до Росії у роковини трагедії борту МН-17, що лише підкреслює безпринципність очільників Кремля.

«Буквально за кілька метрів звідси знаходиться будівля ПАРЄ, де відбулося перше повернення і перший реванш російської делегації. Сьогодні в роковини трагедії МН-17 тут так само блукають російські лобісти, які проводять в Європейському парламенті круглий стіл, щоби просувати план Кремля про те, що в Україні якась «громадянська війна», – наголосила Ірина Геращенко.

Читайте також:  Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту

Раніше МЗС України опублікувало офіційну заяву, в якій рішуче засудило нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян – мешканців Донецької і Луганської областей України.