Лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко заявив про те, що тривожні події останніх місяців, які свідчать про посилення реваншистського тиску на державницькі здобутки України, демонструють потужну гібридну атаку «п’ятої колони» Кремля, яка після президентських виборів взялася відновлювати свої позиції всередині нашої держави.

Про це повідомляє прес-служба політсили.

За словами екс-президента, реваншисти почали піднімати голови, коли вони відчули, що це можна робити.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Подивіться на перейменування вулиць у Києві – це символічно. І Бандера є символом – і Москва є символом.  Вони прагнуть затягнути нас в стару систему координат країни-колонії, колонії Росії. Саме тому подаються позови щодо скасування реєстрації Православної церкви України. Саме тому пропонується скорочення армії під час війни на 100 тисяч. І по закону про мову йдуть подання до Конституційного суду. Усе це називається одним словом – реванш», – переконаний Петро Порошенко.

«Я і вся команда «Європейської Солідарності» – ми твердо налаштовані на те, щоб нашим парламентським десантом, нашим політичним «спецназом» цей реванш зупинити. І у нас це точно вийде», – резюмував лідер партії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко відзначила важливість ухвалення проекту Закону «Про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами».