fbpx
Політика

Сергій Лещенко розповів, чому зростає вплив Віктора Медведчука

Народний депутат Сергій Лещенко прокоментував зростаючий вплив Віктора Медведчука в українській політиці.

Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

Зокрема, Лещенко вважає, що попередня влада дозволила Медведчуку прирости необхідними ресурсами та активами, щоб зараз почати цей камбек.

“Саме при Порошенко Медведчук на своїх людей оформив дизельний трубопровід, по якому “Роснефть” зараз качає кожен другий літр дизеля в Україну, саме при Порошенко зачищали конкурентів структур Медведчука на ринку газу для автомобілів. В першому випадку це було сприяння руками однієї з суддів, яку потім Порошенко призначив суддею довічно, тобто, її за це ще і преміювали. Плюс Антимонопольний комітет – вотчина Порошенко – підтримав передачу цього трубопроводу структурам Медведчука.

По газу пропан-бутан СБУ допомогло Медведчуку в боротьбі з конкурентами. Тобто, він зростав грошима, які вкладав у медіа, і тим самим одержував інформаційну зброю, необхідну для політичного проекту. Порошенко мав можливість зупинити медіапохід Медведчука. Канал “112”, у якого найвищий рейтинг в його медіахолдингу, мав безліч порушень, але Нацрада на чолі з “пропорошенківським” Артеменко, саботувала якісь санкції проти каналу, по суті, дозволивши йому легалізуватися. Тому, що відбувається зараз – ми знизуємо плоди цього договорняка між Порошенком і Медведчуком останніх трьох років.”, – заявив Лещенко.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Читайте також: