fbpx
Політика

Ірина Геращенко: «Допоки українці незаконно утримуються в Росії, ми маємо надати всебічну підтримку їхнім родинам»

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко відзначила важливість ухвалення проекту Закону «Про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами».

Про це повідомляє сайт ВР.

Зокрема, Ірина Геращенко наголосила, що законопроект спрямований на встановлення правового статусу осіб, які незаконно позбавлені волі та утримуються на тимчасово окупованих територіях України і в Російській Федерації.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За її ловами, згаданий законопроект передбачає надання правової допомоги, медико-психологічної допомоги і соціальної підтримки родин незаконно утримуваних українців.

«Допоки українці незаконно утримуються на окупованих територіях та в Росії, ми має надати всебічну підтримку їхнім родинам», – підкреслила Геращенко.

«У питаннях звільнення заручників, політв’язнів Кремля та військовополонених моряків не може бути опозиції. Такі питання протягом останніх п’яти років об’єднували представників усіх депутатських фракцій та груп Парламенту», – зауважила Геращенко та побажала новим переговорникам у рамках роботи ТКГ прогресу та успіхів у звільненні незаконно утримуваних українців.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Країна-агресор РФ утримує 24 військовополонених моряка, 70 українців – політв’язні Кремля, десятки заручників утримуються на окупованому Донбасі. Всі вони мають бути звільненні, а до того часу їх родини мають отримати підтримку від Держави», – заявила І. Геращенко.

Читайте також: