fbpx
Економіка

“Укрпошта” погрожує припинить доставку пенсій з 1 січня

Генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський звернувся з відкритим листом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та членів уряду стосовно необґрунтовано низьких тарифів на доставку пенсій.

Відповідній лист розміщено на сторінці Смілянського у Facebook.

Зокрема, Смілянський завчасно попереджає, Міністерство соціальної політики, та Пенсійний фонд України про те, що з 1 січня 2020 року АТ «Укрпошта» не буде доставляти пенсії за поточним збитковим тарифом. НЕ БУДЕ. У Вас є достатньо часу, щоб вирішити, який із двох шляхів обрати:

1) Прийняти новий тариф на розповсюдження пенсій, який ще у листопаді 2017 року був затверджений Міністерством інфраструктури України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України і з того часу торпедується Міністерством соціальної політики України:

2) Винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер, і нехай ринок сам вирішить, скільки коштує ця послуга. Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить до переліку обов’язкових поштових послуг у рамках Всесвітнього поштового союзу, і вони можуть надаватися Національним оператором поштового зв’язку на ринкових умовах.

“Але ще раз – на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не з регульованим тарифом чи виписаною під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу або нещодавній постанові КМУ по пілотному проекту з доставки пенсій.

Не можна порушувати права людини, змушуючи, особливо літніх людей або людей з обмеженими можливостями, отримувати виплати лише в одній банківський установі, до якої ще треба їхати 30-50 кілометрів. Але ж в тому випадку мова йшла про 200 тисяч людей, зараз вже йдеться про мільйони наших найменш захищених громадян.”, – підкреслив генеральний директор АТ “Укрпошта”.

“Шановні Володимире Борисовичу, Павле Валерійовичу, Андрію Олексійовичу, Євгене Валерійовичу!

Не треба залаштункових домовленостей, чисельних безрезультатних нарад (ми вже маємо рік досвіду як можна забалакати тему) та підкладання свинки наступному уряду.

Не треба популістичних висловлювань щодо рівня наших зарплат відносно листонош, ми їх більш ніж виправдовуємо, а листоноші тому й не отримували у попередні періоди гідну заробітну плату, що їхня праця з доставки пенсій не цінувалася та не оплачувалася державою.

Не треба розповідати про складнощі бюджету Пенсійного фонду, бо попри все це Ви знаходили кошти на низку інших соціально важливих питань – і на малюків, і на витрати Пенсійного фонду і на дороги і даже на кіно та стартапи. І лише чомусь на 4 мільйони пенсіонерів та 70 тисяч поштарів їх завжди не вистачало. А я хотів би нагадати Вам, що рівень розвитку суспільства вимірюється тим, як це суспільство ставиться до людей похилого віку та дітей.”, – резюмував Смілянський.

Читайте також: