fbpx
Україна

Парад – це подія, коли народ вшановує свою армію, – Петро Порошенко

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко прокоментував скасування військового параду президентом Володимиром Зеленським на День Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, Порошенко сказав, що рішення проводити воєнний парад на День Незалежності України чи ні – це є правом президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних сил, яке залежить від його пріоритетів.

При цьому Петро Порошенко наголосив, що парад – це значуща подія не лише для армії, а й для українського народу, адже він демонструє той прогрес у розбудові ЗСУ, який було досягнуто протягом року.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

«Воєнний парад – це не тільки час і подія, коли армія звітує перед народом. Про дистанцію,  яку вона пройшла за рік з попереднього параду. Але це і подія, коли народ має можливість віддати шану і повагу своїй армії. На сьогодні армія і воїни є найбільш шановною і поважною інституцією, яка користується найбільшою довірою народу України. Я думаю, що позбавляти людей цього було б не дуже далекоглядно», – зазначив Порошенко.

Читайте також:  Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту

«Але президент Зеленський як Верховний Головнокомандувач Збройних сил України має повне право приймати рішення – проводити парад чи ні. Це залежить від пріоритетів пана Зеленського», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду сказав, що можливості держави наразі дозволяють вирішити одразу два питання – і направлення 300 млн грн на додаткове фінансування армії, і проведення військового параду на День Незалежності 24 серпня.

Читайте також: