fbpx
Політика

Тука вважає, що СБУ не надасть дозвіл Савченко на поїздку в “ДНР”

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб Георгій Тука заявив, що Служба безпеки України не надасть дозволу Надії Савченко на перетин лінії зіткнення між Україною та окупованими терористами територіями.

Про це він сказав в ефірі “Прямого”.

“Безпосередньо щодо Савченко. Для мене безпосередньо залишається не з’ясованим і незрозумілим питання, як людина, яка підозрюється в скоєнні такого тяжкого злочину, перебуває на свободі. Але попри те, якщо вже так трапилось, то немає жодного сумніву, що СБУ не надасть дозвіл цій людині на перетин лінії зіткнення. Це взагалі просто нонсенс, який не може вкладатися в здоровий глузд, коли людина, яка підозрюється у зв’язках з терористами, яка підозрюється в організації терористичного акту проти найвищих посадових осіб нашої держави, ще й буде їхати до терористів на переговори”, – сказав Тука.

Читайте також:  Уряд Орбана закликав Україну до капітуляції

Також він прокоментував ймовірність того, що Савченко все ж можуть надати таку перепустку.

“Якщо СБУ таки надасть Надії Савченко таку перепустку, то це буде означати, що голову СБУ в той самий день потрібно буде відправляти у відставку і під слідство.”, – резюмував Георгій Тука.

Як відомо, Надія Савченко, яка балотується в парламент по мажоритарному округу в Донецькій області, подала заявку в СБУ на пропуск, щоб виїхати в контрольовану угрупуванням “ДНР” Горлівку для зустрічі з виборцями.

Читайте також: