fbpx
Політика

Петро Порошенко: Росія зобов’язана повернути наших моряків негайно

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час зустрічі з мешканцями Надвірної на Прикарпатті заявив, що Росія зобов’язана видати українських моряків, захоплених у полон у Керченській протоці, негайно і без будь-яких додаткових умов.

Про це повідомляє прес-служба партії «Європейська Солідарність».

У Надвірній Порошенко поспілкувався із батьком наймолодшого захопленого у російський полон моряка Андрія Ейдера – Дмитром Ейдером.

«Відповідно до директив, які були підписані мною як Президентом України, МЗС пішов в арбітраж по свободі судноплавства в місті Гамбург. Україна виграла процес проти Росії і зобов’язала Росію видати наших моряків без будь-яких умов, бо вони не підпадають під юрисдикцію Російської Федерації. Російська Федерація була визнана агресором в Керченській протоці», – нагадав Петро Порошенко.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Будь-які атаки на українських дипломатів марнують титанічні зусилля наших юристів у міжнародному суді і підіграють планам Кремля, – наголошує Порошенко.

«Зараз пішла атака на наших дипломатів, які це виграли. Запропонували, щоб українці, які мужньо тримаються вже восьмий місяць, визнали себе винними в порушенні кордонів Російської Федерації в Криму. Це написав Путін – і це відмовилися робити наші моряки», – наголосив Петро Порошенко.

Він зазначив, що всі українські військовополонені з першого ж дня відмовились визнати юрисдикцію Росії і продовжують чинити спротив кремлівському режиму.

«Їх не треба було вмовляти: всі 24 тримаються, не визнають юрисдикцію, відмовляються давати будь-які покази слідству і міцно тримають українську оборону. Слава українським морякам! Нехай всі 24 героя чують нас», – нагадав Петро Порошенко.

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

Він висловив повну підтримку українським морякам та подякував батьку Андрія Ейдера, запевнивши, що команда «Європейської Солідарності» точно дотисне агресора і доб’ється звільнення бранців Кремля.

«Ніколи українці не стануть на коліна перед ворогом, як би важко не було в російських в’язницях – ніколи вони не зрадять Україну. Ніколи вони не визнають Крим російським. Ніколи вони не зрадять присязі, бо так Андрія виховував батько. Уявіть собі, як важко їм у в’язниці, в такому молодому віці тримати удар. І як важливо відчувати, що за тебе – увесь світ. Ми виграли суд, ми виграли бій. І я не маю жодного сумніву, що найближчим часом наші хлопці будуть вдома», – наголосив Петро Порошенко.

Читайте також: