fbpx
Політика

Висунення ультиматумів державі з боку «Нафтогазу» терпіти ніхто не буде, – Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що керівництво національного монополіста НАК «Нафтогаз України» несе персональну відповідальність за наповнення газових сховищ для проходження опалювального сезону, а також забезпечення транзиту палива по українській газотранспортній системі. А висунення будь-яких ультиматумів державі з боку керівництва НАК терпіти ніхто не буде.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, Гройсман так відреагував на судове рішення, яке прийняте за позовом НАК «Нафтогаз України» проти держави і дозволяє зупинити перерахування 15 млрд грн платежів компанії в державний бюджет.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Це нонсенс. І не перший випадок, коли НАК ставить ультиматум державі, – сказав Володимир Гройсман. – Це гроші, які належать народу України. Наші юристи говорять, що це неправомірне рішення. Це гроші українських дітей, пенсіонерів, військових, бюджетників!»

Глава Уряду ініціював протокольне рішення, яке буде направлене на розгляд Наглядової ради НАК, з вимогою відкликання всіх позовів «Нафтогазу» проти держави.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Одночасно Глава Уряду ініціював протокольне доручення міністерствам, які координують роботу інших державних компаній, провести аналогічний аналіз і роботу найманих менеджерів, які працюють не на державу, як передбачають їхні контракти, а проти неї – в тому числі в судах.

Читайте також: