fbpx
Україна

Парубій вимагає скасування реєстрації Шарія та Клюєва

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звертається із запитом до Генеральної Прокуратури, Служби Безпеки та Державної Прикордонної служби України з вимогою негайно надати відомості про перебування на території України Анатолія Шарія, Андрія Клюєва та Рената Кузьміна.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

«Учора Центральна виборча комісія, виконуючи ганебне рішення суду, постановила зареєструвати кандидатами у народні депутати російського пропагандиста Анатолія Шарія і голову Адміністрації Януковича Андрія Клюєва, який безпосередньо причетний до кривавого розгону Майдану і розстрілів учасників Революції Гідності. Не вистачає ще Януковича десь на мажоритарному окрузі!», – сказав А.Парубій.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Голова парламенту висловив переконання в тому, що «це – грубе порушення і закону, і справедливості, адже є очевидним той факт, що вони останні п’ять років не перебували в Україні».

«Як Голова Верховної Ради України звертаюся із запитом до Генеральної Прокуратури України, Служби Безпеки України, Державної Прикордонної служби України з вимогою негайно надати відомості про перебування цих осіб на території України, щоб отримати фактичні докази. Це дасть підстави для ЦВК скасувати рішення про їх реєстрацію», – наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради України уточнив, що звертається до ГПУ, СБУ та ДПСУ відносно цих осіб з вимогою надати відомості щодо їхнього проживання протягом останніх п’яти років на території України, з’ясувати коли і за яких обставин вони вибули поза межі державного кордону України і чи зафіксовано їх повернення на територію України через державний кордон.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав листа главі Центральної виборчої комісії Тетяні Сліпачук, в якому надав докази того, що екс-глава Адміністрації президента-утікача Януковича Андрій Клюєв останні 5 років не жив в Україні.

Читайте також: