fbpx
Без категорії

Ми надаємо важливого значення демократичності виборів, – Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Главою Місії Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Альбертом Йонсоном сказав, що Україна надає важливого значення підготовці та проведенню прийдешніх виборів до Верховної Ради на високому демократичному рівні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як відомо, місія є спостережною і працюватиме в Україні під час підготовки та проведення парламентської кампанії.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Пан Йонсон родом з Ісландії, багато років працював в Уряді Ісландії та на дипломатичних посадах. З 2018 року очолює Місію БДІПЛ ОБСЄ, зокрема спостерігав за проведенням президентських виборів у Литві.

«Для мене велике натхнення працювати в Україні», – зазначив дипломат. «Ваша місія – місія спостереження – дуже важлива, – сказав у свою чергу Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. – Ми надаємо важливе значення демократичності виборів. Президентська кампанія продемонструвала світу нашу відкритість і демократичність. Важливо, аби і парламентські вибори пройшли на такому ж високому рівні».

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Росія надіслала Україні дипломатичну, у якій повідомила про відмову виконувати рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Читайте також: