Лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив у Львові, що скасування санкцій проти російської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи може стати початком процесу зняття інших санкцій з країни-агресора.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«За зняттям санкцій Парламентської асамблеї Ради Європи можуть піти зняття санкцій на рівні Ради Європейського Союзу, на рівні НАТО чи Великої Сімки: Сполучених Штатів Америки, Канади, Японії, Нової Зеландії, Австралії, всього світу. Те, що я і наша команда вибудовували п’ять років, зруйнували за два місяці. Дуже легко залишити Україну сам-на-сам з російським агресором, не мати інструментів для того, щоб примусити Росію виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках складених нашою командою Мінських домовленостей. Там написано: вивести іноземні війська, роззброїти незаконні військові формування, вивезти важку техніку і артилерію, забезпечити безпекові компоненти Мінських угод. Чим, якщо санкції будуть програні?», – наголосив Порошенко.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

Він також нагадав, що 25 червня закінчується термін, визначений Міжнародним трибуналом з морського права для того, щоб Росія звільнила українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки минулого року.

«До 25 червня, до сьогоднішнього дня Росія, виконуючи рішення Міжнародного суду, мала відпустити 24 українських героя, яких вона захопила в рамках агресії проти нашої держави у Керченській протоці. І якщо цього не відбудеться, терміново треба провести координацію дій з керівництвом провідних держав світу – Великої Двадцятки», – закликав Петро Порошенко.

Останні події на міжнародні арені чітко доводять, що тільки команда «Європейської Солідарності» володіє унікальним досвідом роботи з міжнародними партнерами та здатна утримати дипломатичний фронт від гібридних атак Кремля.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

«У нас 28 років всі декларували, що вони за ЄС і НАТО, але ніхто нічого не робив. «Європейська Солідарність» як GPS навігатор – знає – куди їхати, знає, що робити. Що ми маємо зробити до 2023 року, щоб відповідати критеріям членства в НАТО. Бо в 2023 році визначаються рішення щодо можливості надання нами заявки. Ми маємо зробити звернення не пізніше 2023 року. В 2028 році, коли буде складатися бюджет ЄС на наступні 7 років – ми маємо отримати рядок в бюджеті, де передбачено вступ України в ЄС», – наголосив лідер партії Петро Порошенко.

Нагадаємо, 25 червня, представники України та Грузії в Парламентській асамблеї Ради Європи оскаржили відновлення повноважень російської делегації.