fbpx
Україна

Збиття MH17: США різко відреагували на результати розслідування

Державний департамент США оприлюднив заяву, в якій йдеться, що Сполучені Штати вітають оголошення щодо обвинувального висновку чотирьох осіб за їхню роль у знищенні літака MH17 малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Держдепа.

Зокрема, США впевненні в здатності голландської системи кримінального правосуддя притягати до відповідальності відповідальних осіб у справедливий спосіб.

“Ми повністю підтримуємо роботу голландських органів влади та Спільної слідчої групи (JIT) – незалежного кримінального розслідування під керівництвом Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України. 
 
Ми знову висловлюємо глибокі співчуття сім’ям і друзям жертв і закликаємо до справедливості від імені 298 невинних мирних жителів, які загинули в цей день. 
 
Ми пригадуємо вимогу Ради Безпеки ООН про те, що «відповідальні… повинні бути притягнуті до відповідальності і що всі держави повною мірою співпрацюють з зусиллями щодо встановлення підзвітності». Ми закликаємо Росію поважати і дотримуватися Резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014) і забезпечити, щоб будь-які обвинувачені особи в даний час перебувають у Росії.”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Нагадаємо, 19 червня, Спільна група з розслідування катастрофи МН17 (JIT) офіційно оголосила імена чотирьох підозрюваних у збитті літака.

Читайте також: