fbpx
Політика

Володимир Зеленський зустрівся з родинами моряків, затриманих біля Керченської протоки

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з родинами українських моряків, які були затримані торік біля Керченської протоки.

Про це повідомляє  прес-служба Глави держави.

Зокрема, під час зустрічі Володимир Зеленський наголосив, що тримає ситуацію на контролі. Він також нагадав про рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права у цій справі.

«Ми впевнені, що ті кроки, які ми зараз робимо, найближчим часом дадуть нам можливість повернути моряків», – сказав Володимир Зеленський.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Також піднімалося питання підтримки родин моряків, зокрема забезпечення їх житлом.

Володимир Зеленський розповів, що готує законопроект, який передбачає надання полоненим морякам статусу учасників бойових дій. Президент підкреслив, що через недієздатність чинної Верховної Ради ухвалення цього документа на нинішньому етапі неможливе. Він висловив переконання, що законопроект розглянуть народні депутати вже нового скликання.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Раніше помічник президента України Андрій Єрмак заявив в інтерв’ю журналісту Антону Голобородьку в програмі “Голобородько”, що наразі немає конкретної дати і часу, коли Україна повноцінно стане членом Євросоюзу.

Читайте також: