fbpx
Політика

Рішення трибуналу очікуємо протягом шести місяців, – Олена Зеркаль

У вівторок, 11 червня, в Гаазі заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль висловила думку про те, що Міжнародний трибунал ООН з морського права винесе рішення за позовом України проти Росії протягом шести місяців.

Про це повідомляє видання Гордон.

«Рішення трибуналу ми очікуємо протягом шести місяців. Це може бути швидко, може бути не дуже швидко, але до кінця року точно отримаємо», – підкреслила Зеркаль.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

На питання, як представники Росії реагують на контраргументи української сторони, Зеркаль відповіла: «Мовчки поки».

Вона зазначила, що «дуже позитивно» ставиться до участі росіян в цьому процесі.

«Сподіваємося, що відповідно до конвенції вони будуть поважати рішення трибуналу так само, як ми сподіваємося, що вони виконають рішення по нашим морякам», – заявила заступник міністра.

Нагадаємо, що у вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження щодо РФ, яке розглядає арбітраж в Гаазі. Третейський суд просять «підтвердити права України як прибережної держави і зобов’язати Російську Федерацію припинити міжнародно-протиправні діяння в морських акваторіях, надати Україні запевнення і гарантії їх неповторення і відшкодувати Україні всі завдані збитки». У грудні 2016 року було сформовано склад арбітражу у цій справі.

Читайте також: