fbpx
Економіка

Нас цікавить питання водозабезпечення Донбасу і «режим тиші» під час жнив, – Геннадій Зубко

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з головою української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Леонідом Кучмою заявив, що серед ключових питань по Донбасу питання інфраструктури – збереження водопостачання від Сіверського Донця до Маріуполя, а також безумовне забезпечення «режиму тиші» під час жнив.

Про це .повідомляє Урядовий портал.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Питання інфраструктури: головне – збереження водопостачання від Сіверського Донця до Маріуполя. На сьогодні газо-, тепло-, електропостачання до ОРДЛО немає. Для недопущення гуманітарної та екологічної катастрофи, особливо у літній період, водозабезпечення має бути збережене. Друге питання, яке напряму впливає на економіку Донецької та Луганської областей, безумовне забезпечення «режиму тиші» під час жнив. Для збору врожаю фермерські господарства очікують припинення вогню», – наголосив Геннадій Зубко.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що питання, які піднімаються на Тристоронній контактній групі, Уряд розглядає виключно в рамках рішень РНБОУ та директив МЗС, відповідно до рішень нормандського формату і Мінського протоколу.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков виголосив пропозицію почати переговори з новим головою України Володимиром Зеленським “з чистого аркуша” стосовно врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також: