fbpx
Україна

Росія стверджує, що катування у так званих «ДНР» і «ЛНР» – просто звичайні злочини, – Зеркаль

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль прокоментувала хід справи у Міжнародному суді ООН в Гаазі проти Росії.

Про це Зеркаль написала у Facebook.

“Марні Чік (Marney Cheek) у своєму виступі перед Судом ООН робить акцент на тому, що докази України в цій справі свідчать про те, що терористичні акти, про які заявляє Україна, безпосередньо підпадають під ст.2(1)(a) та (b) ICSFT

Україна не просто називає акти терористичними, ми зібрали достатню кількість доказів – сотні додатків – для доведення порушення згідно зі статтею 2 ICSFT.”, – написала вона.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Росія не заперечує, що російські громадяни, які фінансують «ДНР», «ЛНР» та інших злочинців в Україні, усвідомлювали їхню терористичну діяльність.

Росія не заперечує кваліфікацію вибухів у Харкові та інших українських містах як злочинів за Конвенцією про боротьбу з бомбовим тероризмом.

Росія стверджує, що катування та вбивства цивільних осіб у так званих «ДНР» і «ЛНР» – просто звичайні злочини, які не мали мети залякати населення.

Росія стверджує, що контрольно-пропускний пункт був реальною метою «ДНР» в обстрілі Маріуполя і що він був військовою ціллю, проте увечері перед нападом члени «ДНР» обговорювали бажання знищити Східний район Маріуполя.

Читайте також:  В Хустській єпархії УПЦ мп відмовилися коментувати отримання підозр за пропаганду комунізму

“Докази підтверджують, що зброя, яка використовувалася при бомбардуванні цивільних осіб, в порушення Конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом, надходила з Росії.”, – зауважила Зеркаль.

Раніше Олена Зеркаль повідомила, що у понеділок, 3 червня, у Гаазі розпочнеться розгляд справи щодо наявності в Суду юрисдикції розглядати позов України проти РФ.

Читайте також: