fbpx
Політика

Андрій Парубій заявив, що Рада сьогодні розгляне закон про імпічмент Президента

Сьогодні, 4 червня, Верховна Рада може розпочати розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії, в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту Президента.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Відповідний законопроект №1098 “Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України” група народних депутатів, серед яких — голова ВР Андрій Парубій, зареєстрували в Раді ще в листопаді 2014 року. У першому читанні депутати ухвалили цей документ 25 квітня 2019 року.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

При підготовці до другого читання профільний комітет отримав понад 1600 поправок до законопроекту. Загалом цей документ має на меті законодавчо врегулювати повноваження ВР щодо визначення статусу, порядку створення та діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій та спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування під час процедури усунення Президента з поста в порядку імпічменту.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

До порядку денного має бути включений президентський проект закону №10340 “Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)”.

Раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі Українського радіо заявила, що 21 липня відбудуться вибори, на яких люди зможуть обрати не лише новий парламент, але й нового прем’єр-міністра України.

Читайте також: