fbpx
Економіка

Субсидії і пільги будуть монетизовані, це кошти людей, – Гройсман

Процес монетизації комунальних субсидій і пільг – це не разова акція, а планомірний процес, який почався і буде продовжено. Ці кошти – це державна підтримка, і вона належить людям.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Люди мають державну підтримку на оплату послуг. Це важливо. Статистика говорить таке: ми монетизували субсидії для 3,4 млн домогосподарств. На це направили 5,7 млрд грн, – сказав Володимир Гройсман. – Це гроші людей. Треба аби люди отримували кошти і розуміли ціну і вартість послуг».

Глава Уряду наголосив, що процес монетизації субсидій тісно пов’язаний і з процесами модернізації комунального господарства, відповідальність за які несе місцева влада. Завдяки реформі децентралізації на місця переданий значний ресурс, який потрібно витратити на оновлення мереж, встановлення приладів обліку, впровадження заощадливих технологій.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«От зараз я чую, що в містах вимикають гарячу воду. Так я закликаю місцеву владу не вимикати воду, а проводити модернізацію систем. Кошти на це є», – додав Володимир Гройсман.

Окрім цього, він звернув увагу, що досвід монетизації субсидій буде врахований і при монетизації інших пільг. Робота в цьому напрямку почнеться, за словами Глави Уряду, вже з жовтня поточного року.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Нагадаємо, 17 травня, міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду в парламенті пояснив різницю нарахування субсидій для безробітних українців, які проживають в містах і селах.

Читайте також: