fbpx
Політика

Євросоюз зробив заяву щодо рішення президента РФ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

Сьогодні, 25 квітня, служба зовнішніх справ ЄС зробила офіційну заяву щодо рішення президента РФ Володимира Путіна про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє речник ЄС.

Зокрема, в заяві йдеться, що таке рішення є ще одним нападом Росії на суверенітет України.

“Час для такого рішення відразу після президентських виборів в Україні, які продемонстрували потужну відданість України демократії та верховенству права, свідчить про намір Росії до подальшої дестабілізації України та ескалації конфлікту”, – йдеться у заяві речника.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Влада ЄС сподівається, що Росія утримається від дій, які суперечать Мінським домовленостям та ускладнюють повну реінтеграцію регіонів, які не контролюються урядом, в Україну. Як підкреслили в Євросоюзі, всі сторони мають повною мірою виконувати зобов’язання відповідно Мінських угод.

“Європейський Союз залишається непорушним у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України”, – наголошують у ЄС.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, 24 квітня, президент Росії Володимир Путін підписав указ, який спрощує отримання російського громадянства жителям окупованих територій “ЛДНР”.

Читайте також: