Стало відомо, коли морський трибунал розгляне справу полонених моряків

Міжнародний трибунал з морського права оприлюднив офіційну заяву, в якій йдеться, що 10-11 травня відбудуться слухання у справі про застосування тимчасових заходів до Російської Федерації у зв’язку з порушенням імунітетів трьох українських військово-морських кораблів та членів їхніх екіпажів.

Про це повідомляє видання Ukrinform.

«Президент Трибуналу, суддя Чжин Хьон Пек, встановив 10 і 11 травня 2019 року як дату розгляду справи про затримання трьох українських морських суден (Україна проти Російської Федерації)», – йдеться у повідомленні.

Related Post

Зазначається, що слухання відбудуться в головному залі суду і будуть відкритими для громадськості.

Як відомо, 16 квітня 2019 року Україна подала до Трибуналу запит про призначення тимчасових заходів відповідно до пункту 5 статті 290 Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права у спорі між Україною та Російською Федерацією щодо «недоторканності трьох кораблів українського флоту та двадцяти чотирьох військовослужбовців на борту».

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ захопили три кораблі ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Leave a Comment