fbpx
Політика

Лідери Європи привітали Володимира Зеленського з перемогою у другому турі виборів президента України

У неділю, 21 квітня, Генеральний секретар Ради Європи Турбеерн Ягланд написав у Twitter повідомлення, в якому привітав Володимира Зеленського з перемогою у другому турі виборів президента України.

Зокрема, в Раді Європи чекають від нового президента України продовження реформ.

“Теплі вітання Володимиру Зеленському щодо перемоги на президентських виборах. Україна є важливим членом Ради Європи. Ми сподіваємося на продовження співпраці у сфері реформ, включаючи розвиток гідної та надійної судової системи.”, – заявив Ягланд.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також президент Європейської Ради Дональд Туск привітав у Twitter Володимира Зеленського з обранням президентом України та запевнив у подальшій підтримці з боку Європейського Союзу.

“Вирішальний день для України. Вільні вибори і мирна зміна влади – сильна українська демократія. Вітаємо Володимира Зеленського. ЄС рішуче продовжує підтримувати свою діяльність.”, – написав Туск.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

“Новообраний Президент Володимир Зеленський може розраховувати на потужну підтримку ЄС Україні на шляху її реформ та її суверенітету, незалежності та територіальної цілісності.”, – резюмував президент Європейської Ради.

ЧИТАЙТЕ: Опрацьовано 94.43% протоколів: у Зеленського — 73.19% голосів, у Порошенка — 24.48

Читайте також: