fbpx
Україна

Стало відомо, скільки Порошенко і Зеленський витратили на агітацію за тиждень

Сьогодні, 19 квітня, Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило аналіз проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня для повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Про це повідомляє сайт НАЗК.

Відповідне рішення було прийняте 18 квітня на позачерговому засіданні Національного агентства.

Період звіту – з 7 по 13 квітня 2019 року.

В аналізі звіту зазначається, що протягом звітного періоду виборчий фонд кандидата на пост Президента України  Петра Порошенка було сформовано за рахунок власних коштів кандидата на пост Президента України (99 900 000,00 грн). Протягом звітного періоду повернення добровільних внесків особам не здійснювалося. Для фінансування передвиборних агітаційних заходів та матеріалів передвиборної агітації використано майже 97 млн грн., кошти виборчого фонду  було використано на цілі, передбачені Законом.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

В аналізі звіту кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського зазначається, що протягом звітного періоду його виборчий фонд сформовано виключно за рахунок коштів політичної партії  (44 597 440 грн).

Протягом звітного періоду повернення добровільних внесків особам не здійснювалося. Для фінансування передвиборних агітаційних заходів та матеріалів передвиборної агітації використано 50 431 186,94 грн (були використані кошти, які надійшли з накопичувального рахунку на поточний, залишки коштів на поточному рахунку станом на початок звітного періоду та сума повернення коштів виконавцем за укладеним у попередньому звітному періоді договорі). Кошти виборчого фонду  було використано на цілі, передбачені Законом.

Читайте також:  Життя та смерть полковника "Карпатської Січі" Михайла Колодзінського

За результатами аналізу проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів зазначених кандидатів  порушень відповідності поданих фінансових звітів інформації, отриманій від банків, не встановлено.

ЧИТАЙТЕ: Порошенко екстрено зібрав РНБО через рішення суду щодо «Приватбанку»

Читайте також: