fbpx
Економіка

Гройсман розповів про підвищення зарплат і пенсій

Сьогодні, 17 квітня, під час засідання уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прозвітував про три роки своєї роботи.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Так, Гройсман нагадав, що у 2017 році багато хто критикував уряд за ідею збільшення рівня мінімальної зарплати із 1450 грн до 3 200 грн.

«Це був перший крок, який дозволив звернути увагу на проблему мінімальних зарплат в країні. Таким чином, за три роки в доларову еквіваленті ці виплати зросли майже в три рази. Однак, вона ще є недостатньою до того, якою б мала бути», – підкреслив Гройсман.

“Хотів би, щоб завдяки економічному зростанню, «мінімалка» стала удвічі більшою, ніж є сьогодні, а середня зарплата має дорівнювати двом майбутнім мінімальним.”, –  зауважив прем’єр-міністр.

«Це ціль, яку можемо досягти. Це не магічні слова політика, а прем’єр-міністра і уряду, яким вдалося збільшити цей показник в три рази. Із 182 доларів «мінімалка» зросла до 343-ох доларів. Однак, цього недостатньо, адже щодо цих показників потрібно конкурувати із державами-сусідами, які дають пропозицію українцям працювати на інші економіки.», – сказав Гройсман.

«Наше завдання – щоб зарплати в подальшому зростали, а люди залишались працювати в Україні. Це є можливим», – резюмував Володимир Гройсман.

Читайте також: