fbpx
Політика

Гриценко прокоментував свій заочний арешт у Росії

У п’ятницю, 12 квітня, лідер партії “Громадянська позиція”, екс-кандидат у президенти України Анатолій Гриценко опублікував у Facebook повідомлення, в якому прокоментував звинувачення Росії в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території РФ та свій заочний арешт Басманним судом Москви.

“Мотиви тут виключно політичні, і переслідування виключно політично мотивоване. Росія не хоче бачити ні в нашому майбутньому парламенті, ні в уряді сильних людей, які будуть твердо відстоювати інтереси України”, — заявив Гриценко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, 12 квітня, слідчий комітет Росії оголосив колишнього міністра оборони України та екс-кандидата в президенти Анатолія Гриценка в «міжнародний розшук», повідомила речниця Басманного суду Москви Юнона Царьова.

За її словами, Гриценка звинувачують у публічних закликах до тероризму.

Слідство вважає, що у 2014 році Гриценко в ефірі телеканалу «1+1» виступив з публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території Росії шляхом підриву залізничних поїздів. Слідчий комітет зазначив, що другий епізод пов’язаний з його закликами в ефірі телеканалу «112 Україна» 2 липня 2017 року до здійснення терористичної діяльності на території російських міст Москва і Таганрог.

Читайте також: