fbpx
Економіка

Андрій Рева розповів, у кого заберуть субсидію

У п’ятницю, 12 квітня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що готівковий і безготівковий механізми виплати субсидій існуватиме і надалі, після завершення опалювального сезону.

Зокрема, він розповів, що механізм монетизації Кабміном прийнято двома постановами: один безготівковий, а другий — готівковий.

“Ці механізми існуватимуть і надалі. Прийнятим бюджетом України коштів достатньо для забезпечення як готівкової, так і безготівкової субсидії. Тому після завершення опалювального сезону обидва механізми субсидій існуватимуть і надалі”, – сказав Рева.

Міністр підкреслив, що перепризначення субсидій можливо тим, хто має заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг.

“Що стосується тих, хто матиме заборгованість, то після сплати заборгованості, так як при наявності заборгованості їм не може бути перепризначена субсидія, але після сплати заборгованості або реструктуризації такої заборгованості протягом року виплачуватиметься субсидія в безготівковій формі”, – резюмував Андрій Рева

Читайте також: