fbpx
Економіка

Гройсман заявив, що Уряд має план “Б” на випадок, якщо Росія блокуватиме роботу української ГТС

Сьогодні, 12 квітня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Уряд має план “Б” на випадок, якщо Росія блокуватиме роботу української газотранспортної системи та відмовиться підписувати нову угоду про транзит.

“Для нас зрозуміло, що Росія використовуватиме усі можливості для блокування роботи української ГТС. Ми маємо все зробити для того, щоб відповідати європейському законодавству та бути інтегрованим у енергетичну систему ЄС. Для цього потрібно пройти сертифікацію”, – сказав Гройсман.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За словами Гройсмана, при укладанні нового контракту з менеджментом Нафтогазу, уряд поставив жорсткі умови керівництву компанії – продовження транзиту, сертифікацію ГТС. Це буде враховано як показник ефективності менеджменту.

“Безперечно є план “Б” на випадок, якщо Росія вдасться до інших дій. Я вважаю, що менеджмент Нафтогазу відстав з виконанням плану, який був затверджений урядом, щодо відокремлення ГТС в окрему юридичну структуру”, – зазначив Гройсман.

Читайте також: