З квітня роботодавців зобов’яжуть облаштовувати робочі місця для людей з інвалідністю

30s 40 business businessman caucasian chair colleague communication deal difference different disability disabled diversity employee equality executive friendly full group handicap handicapped health illness indoor integration interaction invalid job male meeting office partners people presentation professional project serious sitting smiling successful suit team wheel wheelchair white work worker workteam year

Сьогодні, 29 березня, заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе повідомив на своїй сторінці у Facebook, що з 1 квітня набувають чинності нові державні будівельні норми щодо інклюзивності, якими, зокрема, передбачено обов’язок роботодавців облаштовувати інклюзивні робочі місця для людей з інвалідністю.

Зокрема, Парцхаладзе розповів, що наразі в Україні близько 3 млн людей з інвалідністю, 80% з них — працездатні люди, які через недоступність громадського простору не можуть використати своє право на працю.

Related Post

«У новому ДБН щодо інклюзивності міститься близько 100 якісних змін для обов’язкового створення доступного простору для всіх маломобільних груп. У тому числі, прописано обов’язкове влаштування частини робочих місць при проектуванні підприємств, установ і організацій доступними для людей з інвалідністю. Звичайно, що і будівлі цих закладів повинні також мати реальний безбар’єрний простір ззовні та всередині», — повідомив Парцхаладзе.

  • Це сприятиме:
  1. працевлаштуванню людей з інвалідністю та їх подальшому професійному розвитку;
  2. забезпеченню їх права на працю та адаптації у суспільстві.
Leave a Comment