fbpx
Економіка

Уряд хоче скасувати переоформлення субсидій, – Розенко

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що після завершення опалювального сезону Кабмін скасує необхідність переоформляти субсидії. Нововведення торкнуться сімей, які вже отримують допомогу від держави. Окремі домогосподарства не ввійдуть в цю категорію.

Про це повідомляє портал nua.in.ua

Зокрема, Розенко заявив, що в уряді давно точаться розмови про скасування щорічного переоформлення. Це зніме навантаження з соціальних служб в міжсезоння, а також спростить процедуру продовження в отриманні соціальної допомоги звичайним громадянам.

Не потрібно щороку «пропускати через сито» 5 мільйонів заяв від домогосподарств і субсідіантів, яким щорічно виплачують державну допомогу. За словами Розенка, найближчим часом Кабмін відмовиться від цієї практики на користь автоматичного продовження умов використання державної допомоги.

Повторно подавати заяви на отримання субсидій доведеться тим, хто змінив адресу проживання, сім’ям, у яких з’явилося поповнення або додаткові джерела доходу. При цьому, міністр додав, що в уряді поки не мають наміру скасовувати монетизацію субсидій.

Читайте також: