Уряд Гройсмана запровадить нову соціальну допомогу українцям

Сьогодні, 13 березня, на засіданні Уряду розглядалися питання освіти та соціального захисту дітей.

Так, міністр соціальної політики України Андрій Рева анонсував новий вид соціальної допомоги, яка буде запроваджена з 1 квітня:

“Сьогодні Міністерством соціальної політики України спільно з Міністерством фінансів було опрацьовано пропозицію Президента України щодо додаткових заходів щодо підтримки багатодітних сімей. Враховуючи, що багатодітні родини мають високий ризик потрапити в категорію малозабезпечених, Президентом ініційовано питання запровадження додаткового механізму захисту таких родин.”

Зокрема, Рева заявив, що вже підготовлено проект нормативно-правового акту, яким запроваджується новий вид допомоги – виплати на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях. Зазначену соціальну виплату пропонується встановити з 1 квітня 2019 року. Кожна багатодітна сім’я отримає на третю, четверту, п’яту і кожну наступну дитину до 6 років щомісячну допомогу від держави у розмірі прожиткового мінімуму на дитину до 6 років. Виплати складатимуть – 1700 гривень.

Related Post

До кінця року на реалізацію цієї ініціативи потрібно буде спрямувати 2,4 млрд грн.

Також міністр додав, що наразі в Україні обліковано понад 334 тисячі багатодітних сімей, в яких виховується понад 1 мільйон 136 тисяч дітей. Таким чином, право на допомогу матимуть всі багатодітні родини на 158 тисяч дітей до шестирічного віку. Це ж право матимуть 102 тисячі багатодітних родин з числа малозабезпечених.

Допомога виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання дитини, за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції, що направлятимуться в регіони.

Leave a Comment