Уряд Гройсмана запровадить нову соціальну допомогу українцям

Комментарии:

Сьогодні, 13 березня, на засіданні Уряду розглядалися питання освіти та соціального захисту дітей.

Так, міністр соціальної політики України Андрій Рева анонсував новий вид соціальної допомоги, яка буде запроваджена з 1 квітня:

“Сьогодні Міністерством соціальної політики України спільно з Міністерством фінансів було опрацьовано пропозицію Президента України щодо додаткових заходів щодо підтримки багатодітних сімей. Враховуючи, що багатодітні родини мають високий ризик потрапити в категорію малозабезпечених, Президентом ініційовано питання запровадження додаткового механізму захисту таких родин.”

Зокрема, Рева заявив, що вже підготовлено проект нормативно-правового акту, яким запроваджується новий вид допомоги – виплати на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях. Зазначену соціальну виплату пропонується встановити з 1 квітня 2019 року. Кожна багатодітна сім’я отримає на третю, четверту, п’яту і кожну наступну дитину до 6 років щомісячну допомогу від держави у розмірі прожиткового мінімуму на дитину до 6 років. Виплати складатимуть – 1700 гривень.

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

До кінця року на реалізацію цієї ініціативи потрібно буде спрямувати 2,4 млрд грн.

Також міністр додав, що наразі в Україні обліковано понад 334 тисячі багатодітних сімей, в яких виховується понад 1 мільйон 136 тисяч дітей. Таким чином, право на допомогу матимуть всі багатодітні родини на 158 тисяч дітей до шестирічного віку. Це ж право матимуть 102 тисячі багатодітних родин з числа малозабезпечених.

Читайте також:  Чому сухий закон не працює? (ВІДЕО)

Допомога виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання дитини, за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції, що направлятимуться в регіони.