fbpx
Економіка

Рева розповів, як будуть видавати гроші за субсидії

В п’ятницю, 1 березня, ранкове пленарне засідання Верховної Ради традиційно розпочалося з години запитань до уряду.

Зокрема, з трибуни парламенту виступив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Під час свого виступу він розповів, що грошову компенсацію пенсіонерам за субсидії будуть виплачувати разом із пенсіями. Інші можуть отримати кошти в Ощадбанку до кінця місяця.

“Виплата житлових субсидій у готівковій формі буде здійснюватися органами Пенсійного фонду України особам, які одержують пенсії – це 2 323 078 домогосподарств. Буде виплачуватися тим самим способом, як виплачуються пенсії. Або перерахунок коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках. Або виплата через поштові відділення, у тому числі з доставкою додому. При цьому виплата субсидій буде проводитися одночасно з виплатою пенсії пенсіонеру.

Особи, які не одержують пенсії – 1 055 729 домогосподарств – зможуть отримати готівкові кошти вже після 12 березня у будь-якому відділенні Ощадбанку як грошовий переказ через внутрішньодержавну платіжну систему термінових переказів “Швидка копійка” або на поточні рахунки в Ощадбанку”, – сказав Рева.

Кошти можна отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку з 12 березня і до кінця місяця. Для цього потрібно пред’явити паспорт та ідентифікаційний номер, додав міністр.

Отримувачам субсидій прийде поштовий лист із інформацією про суму грошової компенсації та спосіб виплати для пенсіонерів.

Читайте також: