fbpx
Економіка

Рева розповів, хто отримає доплату до пенсії в розмірі 2410 грн у березні і квітні

В середу, 27 лютого, під час засідання уряду міністр соціальної політики Адрій Рева повідомив, що майже 1,9 млн пенсіонерів України отримають доплату в розмірі 2,41 тис. грн у березні і квітні.

“Йдеться про людей, в яких базова пенсія – нижча від прожиткового рівня…З них майже 1,9 млн пенсіонерів мають повний страховий стаж…Для них буде здійснено спеціальну доплату в розмірі 2410 грн, що буде виплачено двічі – в березні і квітні”, – сказав А.Рева, виступаючи з доповіддю про майбутню індексацію пенсій на засіданні уряду в середу.

“Звідки взялася ця цифра? Якщо ми візьмемо їхню базову пенсію, а саме +1497 грн, і помножимо на індекс зростання споживчих цін за два роки, коли їхні пенсії були фактично заморожені, саме це і становитиме 2410 грн”, – підкреслив міністр.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Як повідомлялося, пенсійні виплати в Україні з 1 березня 2019 року буде підвищено в середньому на 255 грн у результаті індексації.

Нагадаємо, Петро Порошенко 25 лютого анонсував, що пенсіонери з мінімальною і нижче мінімального розміру пенсіями у березні-квітні отримають по 2410 гривень компенсації індексації за 2015-2016 роки.

Читайте також: