fbpx
Політика

Геращенко заявила, що спостерігачів з Кремля на українських виборах не буде

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко опублікувала на своїй сторінці у Facebook пост, у якому заявила про неприпустимість присутності російських спостерігачів у міжнародних місіях під час президентських і парламентських виборів в Україні.

“Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде. Це наше суверенне право – захищати Україну від представників країни-агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі і крадіжку Криму, хто бреше, що “нас там нет”, – зауважила Геращенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Вона наголосила на тому, що росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, “доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде геть”.

Також Геращенко додала, що Україна відкрита для всіх інших міжнародних спостерігачів.

“Запрошуємо, чекаємо на кожній дільниці”, – зазначила вона.

Ірина Геращенко висловила глибоке занепокоєння з того приводу, що в офіційному звіті БДІПЛ ОБСЄ щодо моніторингу президентських і думських виборів у РФ немає жодного слова про фальсифікацію їх у Криму, “де окупанти проводять псевдовибори на вкрадених територіях”.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

“І колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти. А Україна сьогодні допомагає ООН, РЄ, ОБСЄ і іншим міжнародним організаціям не боятися й не забувати про власні принципи і статути”, – підсумувала вона.

Читайте також: